Move and walk dag 3

Tänk om jag kunde må så här bra alltid. All värk är borta och jag har så mycket energi. Jag har grym träningsvärk men det är något helt annat. Jag var grymt trött i morse idag och ont så in i. Idag blev det LYX åka bil även om jag föredrar tåget. Assistenten bor i Malmö så hon släppte av mig på vägen. I bilen ringer telefonen. Hej, jag har en order här på att byta plattor i din hall. Kan jag komma på fredag? (där försvann min enda lediga dag) träningen är inställd då. Jag som såg fram emot sova länge och ta en fika med pojkvännen :-(
 
Lugna snillet möter upp mig. Snabbt tar vi en genomgång av vad som hänt sen han jobbade sist. Jag är så tacksam för min grupp, deras engagemang, stöd, delaktighet kompromissa med mera. Han berättade en sak som gjorde mig enormt glad. Vad kan jag inte berätta.
 
I dag kör du/ vi hårt ge järnet. Det gör jag varje dag men ska försöka.
 
Kommer in samma sak skräddarställning Nej inte idag igen jag kommer gå i sönder. Jag sätter mig tillrätta och lugna snillet kom igen in mer med benen, vinkla fötterna, sträck på dig och pressa ner knäna mot mattan. Kan inte då jag kan inte sträcka på ryggen. Han la stora delar av sin tyngd i sina händer på mina knä och jag börjar skratta (det är liksom vår melodi att skratta oss igenom dagen) Aj vill du att jag ska gå sönder? Det ska kännas.
 
Nästa övning skulle vi först sträcka ut benen och ha all tyngd på armarna sträckta, sen sära så mycket vi kunde på benen för att luta oss fram och titta i golvet samtidigt drar lugna snillet i armarna. Aj aj.
 
Dags för massage kändes det som. Efter det så skulle vi ligga och hålla en pinne i luften. Assistenten skulle ena gången hålla i mot och jag skjuta i från mot honom. Han är liten och smal men vilken kraft. Jösses. Andas,  du måste andas. Mitt svar har inte tid och en del andra ord. Andra gången pressade han pinnen mot mig och jag skulle hålla emot ( han står över mig typ kom igen mer kan du kom igen. Är det du som är instruktören eller? Instruktören kom bort flera gånger och sa vila Jennie Jag har inte kommit hit för att vila tänkte jag.
 
Övningen efter det liggandes på rygg och skulle kasta boll och trycka ifrån med magen och sträcka armarna ett antal gånger och sen kasta med armarna bakom huvudet (utan att röra benen)
 
Jag frågade flera gånger om jag fick dricka vatten Nej!. Det observerar allt. Jennie du gör fel när du lägger dig ner och även när du ska sätta dig upp. Du sliter på nacken. Aha därför jag har så ont. De visade men det blev totalt kortslutning i hjärnan med koordinationen. Jag skulle trycka ner ena handen i mattan, samtidigt rulla mig mot handen med hela kroppen och trycka ifrån med handen och sätta mig upp. Mycket svårare. skulle även prova med bägge sidor samma sak. Likadant när jag skulle lägga mig ner kändes mycket svårare och sen sätta sig i skräddarställning och lägga stora delar av tyngden på armarna och sträcka ut benen. Jag trillade baklänges av trötthet. Assistenten får inte sitta bakom och stötta. Då säger de paus. Jaha jag kan ju inte ligga ner och äta och dricka. Måste försöka ta mig in till väggen. Jag var nära på att be lugna snillet dra/lyfta mig in till väggen, men ändrade mig. Han kom med ett glas saft åt fanders med sugröret här ska hällas i. Åt lite frukt men orkade knappt hålla i gaffeln. Jag orkar inte mer och detta är endast dag tre, vill hem, träffa killen eller bara läsa en bok. Tårarna var inte långt borta. Sen inser jag skit också, jag ska hoppa tillbaka på mattan. Lugna snillet läste av mig och viskade hoppa en bit sen hjälper jag dig resten.
 
Dax för magen att få kramp. Ligger i fosterställning med honom framför mig som lägger armen om mina ben, jag får en ring som jag ska hålla under knäna nära rumpan och sen typ gunga upp och hålla in huvudet. Var jag inte slut innan så blev jag det nu börjar må illa.
 
Vända på mig liggandes på magen och sträcka upp ena armen och sträcka ut och även lyfta bröstkorgen från mattan.
 
Sen var det tid för massage av ben och fötter gjorde mest ont sen skulle jag böja ena benet och ha det andra sträckt och lyfta från mattan. Alla övningar som jag gjort igår och idag ska jag spänna benen och tårna ska peka framåt, vilket mina fötter inte vill. Hela foten vill vinklas till sidan.
 
Passet avslutades med massage av ryggen av med tröjan. Den är genomblöt och jag tycker synd om lugna snillet som ska massera i den stanken. Jag somnade och fick en tillsägelse.
Sen skulle vi upp och stå på knä, för att hålla balansen fick jag hålla honom i handen. Kändes märkligt.
 
Promenerar till tåget och hem in i duschen igen. Sen gå ut i förrådet och leta klinkerplattor fanns inga, boka tvättid och förbereda för morgondagen.
Nu blir det mat sen ska lag ligga i sängen och läsa.

Move and walk dag 2

Ska se om jag får med allt. Vaknar innan klockan ringer och stänger av larmet. Aj mina fötter har stora blåsor. Gick och la mig för sent igen. Varför när jag brukar lägga mig 21 alltid annars?? Slumrar någon minut till och sen masar mig i duschen. Var tvungen att spola ISKALLT vatten så att jag vaknade för att sen höja temperaturen. Jag hör inte när aktiva snillet sätter nyckeln i dörren och vips är hon redo för att göra sin grymma hårtvättning dvs hjärngympa, tvätt och massor med massage och jag hann snygga till benen med.
 
På med kläder och salva. Äta frulle på balkongen bestående av vitaminer och vitamin dryck, medicin ett stort glas vatten och en skål med naturell yoghurt och massa nötter, frön, och tranbär och hemma bakat dinkelbröd med ägg.
 
Dags att göra sig färdig och göra nimbus fin och go för att vara hemma själv och packa kylväska med en liter vatten, frukt, tonfiskrullar och bege sig till tåget.
 
Assistenten var orolig tänk om jag inte hinner av tåget eftersom jag inte ska med? Jodå du ska bara rulla mig över kanten. Jag ser konduktören i dörren så det är lugnt.
 
Jag säger till honom. Jag behöver hjälp av på triangeln, glöm inte mig. Jag hjälper dig. Ringer coola snillet och säger vilken dörr och tåg jag sitter i och slås av tanken. Vad skönt det är att komma iväg på morgonen och dessutom hinna vakna ordentligt med frisk luft.
 
När tåget närmar sig Malmö säger jag till honom igen jag ska av nästa station. Jag vet, jag börjar förbereda med ramp Va finns där någon sådan? varför hjälper ni inte till även när jag har någon med mig tänker jag. Jag ångrar att jag inte sa det. Vad ska du göra i stan så tidigt idag? Jag ska på mitt träningsläger, Andra dagen idag av 20. tränar två timmar/dag  måndag- fredag i fyra veckor och går upp 05.30. Han höjer på ögonbrynen och säger. oj Det hade jag aldrig orkat. Jag svarar jag är helt slut redan. Tåget stannar, rampen fälls ut och coola snillet tar över konduktören säger. Lycka till ha en bra dag. Jag svarar hastigt på språng. Du med, tack för hjälpen.
 
Jag älskar promenaden till och från träningen, alla gröna träd, fåglar och ankor i parken. Ok in på området kör jag själv och börjar så smått förbereda benen på att ta av skor och strumpor och jag inser att jag nästan sitter och hoppar i stolen extremt kissnödig. Inne i lokalen får man inte prata förutom träningen och coola snillet får stå framför mig och stötta så jag inte trillar av stolen samtidigt som jag drar i benen för att få av mig strumporna.
Inne på toaletten är jag så nödig att jag blir irriterad på tröskeln för att jag fastnar med stolen så jag kan inte stänga dörren och jag drar i stolen samtidigt som jag drar i dörren. Coola snillet tittar på mig med blicken ska jag hjälpa dig? jag skakar på huvudet och råkar smälla igen dörren väldigt hårt. OPPS.
 
Alla är på plats och jag ser ganska snabbt att alla är lika både i ansiktsdrag och kroppsspråk och hållning. Men ändå så olika. Att cp-skada kan se så olika ut? Jag kommer inte skriva mer om det av hänsyn till de andra.
En minut i halv kommer instruktören ta plats på mattan i skräddare/yoga/meditationsställning! SKIT jag kan inte sitta så mer än någon minut.
 
Passet börjar med presentation och sen lätt massage av hela framsida och axlar. Jag grimaserade och nästan skrek så spänd jag är av knutor. Jag blev hal som en ål och det kändes sådär eftersom assistenten gör det på mig. Inget mot honom, men närkontakt på ett helt annat sätt än annars och dessutom utan tröja så jag fick ha koll på den och sen sittande stretching fortfarande i samma ställning. Detta pågick i 40 minuter väldigt intensivt. Hela passet var på matta idag. Tänk er yoga i olika övningar sittande i samma ställning typ böj, sträck, lyft samtidigt som man ska sitta rak i ryggen och ut med bröstkorgen. Samtidigt som man sitter så ska jag börja koordinera armarna. Gör jag en benövning får verken assistenten hjälpa till eller mina händer. Händerna ska ligga hårt i mattan. råkar man hjälpa till så skriker de på en ordentligt. jag råkade vinkla armen fel och fick en skarp tillsägelse.
Vänder mig på magen för att lägga händerna knäppta bakom huvudet sen står assistenten över mig och drar i mina armbågar. Det kändes som om ryggen skulle gå sönder.
Vänder igen för att träna magen. fick en stor ring att hålla i sen ska jag ligga typ i fosterställning och dra mig upp samtidigt ska assistenten hålla i mig så att jag är kvar i positionen och jag ska av egen kraft dra mig upp. Aj min ländrygg.
15 minuters paus. Jag rör mig inte ur fläcken. jag kommer inte ner ner igen sa jag och hoppar bak och lutar mig mot väggen. varför kan jag helt plötsligt sträcka på benen frågar jag snillet ingen aning svarar han. Hinkar i mig vatten och saft som de bjuder på och kommer på mig själv drick inte mer. Passet får inte avbrytas för toalettbesök. Jag tuggar extremt noga min frukt. As trött och en hel timme kvar. Dax att hoppa tillbaka det börjar nu. Han tittar på mig. Du är stressad. Det är lugnt. Precis när han sa det. Kommer instruktören inta era platser och position,  vi bara tittar på varandra och konstaterar läget.
 
Många övningar har jag glömt. Den sista skulle vi stå på alla fyra ta oss upp på knä och sträcka på ryggen. Det gick, men det var inte mer än så. jag är stelopererad så jag har svårt för det. De andra skulle ta sig upp stående. De insåg att jag att jag inte kunde så jag slapp.
 
Efter passet frågar de hur upplevde ni det? Vill ni verkligen veta det? Ja. Fy fan sa jag. Det ska vi skriva i gästboken sa de.
 
Jag kom knappt upp från golvet helt slut sen promenaden till tåget. Vi hann precis ner på perrongen, tåget står inne och vi börjar springa. Snillet frågar vad gör du? Hjälper dig så vi hinner. De ser oss och kör! Fick vänta 30 minuter på nästa.
 
Hemma in i duschen, sen laga mat Idag blev det älgskavspyttipanna med diverse grönskaer. Resten av dagen har jag jobbat lite och mediterat. Nu är det dag att äta och förbereda för i morgon, ringa pojkvännen sen sova.
 


 
 

Move and walk dag 1

Klockan ringde 05.30 jag vill inte. Masar mig upp ur sängen, senare hör jag nyckeln i dörren är klockan redan 06:00? JA. Dax att vakna. Jag tyckte aktiva snillet var ovanligt pigg för att vara den tiden.
Själv ville jag bara ta mitt trötta huvud (Gick och la mig 23:30 igår. Det går inte i fortsättningen) och krypa ner i sängen igen. Det första som slår mig är tänk om alla mornar kunde vara så här lugna. Ett nytt mål. Satt ute på balkongen med tända ljus och efter en stadig frukost med mys med Nimbus stod taxin och väntade.

En Volvo. Jag har ju beställt en buss! Hur ska vi få plats med en rullstol som knappt går att fälla ihop, en rullator, ett par kryckor, en stor väska och en kylväska? Det gick precis att stänga bagageluckan. Det är något speciellt att åka Volvo. Coola snillet sitter och väntar.
Kommer i så pass god tid att vi hann sola 30 min. Det är en lyx för mig att sitta ner i solen och göra ingenting. Jag och snillena är alltid på språng annars.
Blir inkallad för min genomgång. Ställ stolen du får inte använda den här inne. Jaha nu kör vi, ingen mjukstart här inte. Sätt dig på stolen och ta av dig skorna. Du får inte använda skorna heller. Assistenten skulle precis hjälpa mig av med skorna. Du får inte hjälpa till. Hon ska kunna det själv! Efter en evighet säger hon ställ dig upp. Utan stöd det går inte. Det ska vi öva på och sträck på dig. Sen skulle jag gå med rullatorn. Lyft på fötterna. Jag vill inte höra att fötterna släpar i golvet. Mina strumpor kasade av så jag gick barfota vilket gick lättare och jag skulle gå med rullatorn med en pinne i mitten så jag hade benen på var en sida då helt plötsligt kunde jag lyfta på fötterna ordentligt sen skulle jag gå upp och ner typ trappsteg på gym step up fast framåt i olika höjder gick bra även om jag hade rullatorn också.
 
Instruktören skrek lyft fötterna och sträck på dig flera gånger. Jag försöker tänkte jag och bet ihop. Till slut tappade jag tålamodet. Jag hör dig. Det är inte så lätt när jag inte gjort det innan. Hennes svar du kommer bli så trött på mig efter några dagar fyra veckor är lång tid. Mm sa jag. Sen skulle jag ta mig ner på en matta att göra det barfota aj aj eftersom jag vinklar fötterna inåt. De övningarna gick bättre. Rulla runt på mage rygg och sida, sträcka i ben, knä och armar sen upp igen. Alla övningar tog 40 min. Helt slut och min infektion i armhålorna är inte över så det luktade apa. I morgon börjar det på allvar i två timmar. När vi kom ut frågade assistenten ska jag hjälpa dig med strumpor och skor? Det vågar vi knappt ta tiden 10 minuter för att få upp benen i höjd för att få på strumporna och innan benet ramlar ner igen (håller fast det) så kränga på skorna och knyta skorna jag försökte tre gånger sen fick han göra det.
 
Sen tog vid lite fika och välskepåfyllning gör inget annat än äter och så HUNGRIG!!!!!!!!!!! Efter det gick vi en skön promenad via Pildammsparken till tåget. Där åt jag ingen morotspannkakor med keso.
 
Hemma, slänga in grejerna för att gå och veckohandla. På vägen tillbaka ser jag i ögonvrån en äldre men vi fortsätter gå från ingenstans säger jag vänd han har trillat. Vi måste hjälpa honom. En annan man stannade också och hjälpte till andra bra cyklar eller går förbi? Skäms!!!
Det gick bra inga skador så går hem och hoppar in i duschen. Sen dax att förbereda lunch för några dagar.
Det blev en aubergine omelett med tomater och två stycken tonfisk wraps.

Efter det fika igen ett knäckebröd med kanelsmak och nötter. Nu ska jag äta igen. Blomkålsgratäng med lammkorv. Ikväll meditera, läsa, se tv och lägga mig tidigt.