Pasta med Kyckling och Apelsinsås

För 2 personer

 

100 g Tagliatelle

300 g Kycklingfilé

Flytande Margarin

Kokosolja eller vanlig olja

Salt

Peppar

Vitlök

Persilja

eller andra kryddor efter smak och fantasi

Halv gul lök

125 g champinjoner

Halv Apelsin

+ Rivet apelsinskal

1.5 dl vatten

Hönsbuljong efter smak eller ingen alls.

1-1,25 dl matlagningsgrädde

Kinasoja (om man vill)

 

1.Strimla kyckling efter den form du vill ha. Krydda och stek nästan färdigt.

2.Skala och skiva lök och vitlök och fräs. Fräs champijonerna med löken eller lägg i den i slutet.

3.Tillsätt kyckling.

4.Pressa apelsinsaft och häll på tillsammans med buljongtärning och vatten.

5.Låt koka upp och häll på matlagnings grädde, låt koka upp igen.

6.Koka pastan.

7.Red av såsen och koka av på låg värme, smaka av med kryddor.

8.Pressa ner vitlök, apelsinskal och persilja.

Grönsaker efter tycke och smak.

 

Kommentera inlägget här :