Just friends


FILM - AMERIKANSK ROMANTISK KOMEDI FRÅN 2005. När Chris gick i skolan var han överviktig och blyg och hemligt förälskad i Jamie, skolans hejarklacksledare. De två var vänner men när Chris ville ta deras relation ett steg längre blev han avvisad. Chris flyttade till Los Angeles och gick ner i vikt. Nu tio år senare är han en framgångsrik skivproducent och en riktig kvinnokarl. När han ska flyga till Paris blir planet tvunget att nödlanda i hans gamla hemstad. Där möter han Jamie igen och nu ser Chris sin chans till revansch.

I rollerna: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein, Chris Marquette. Regi: Roger Kumble.

De eviga taxiproblemen

Dagen började med att världens bästa frisör kom för månadens klippning :-) så nu är jag snygg igen;-)
Efter det kolla posten, fick antagningskoden till högskolan det jag hade tänkt läsa är: Handikapp och rehabiliteringsvetenskap. Loggade in och fick plötsligt bråttom att ta kopior på intyg och skicka iväg. Insåg att jag hinner inte innan taxin till terapin kommer.

När jag väntar på bilen fick jag en känsla, ring och kolla så jag inte kommer för sent idag igen. Då påstår de att jag inte bokat och jag måste boka ny bil som kommer en timme senare. Jag sa: Jag återkommer. Jag ringde färdtjänsten och sa som det var och frågade snällt om de ville köra. Till svar får jag - Jennie vi har mycket att göra. Får man lov att göra så?

I alla fall han som kom och hämtade mig var så snäll. Han förstod och sa om det är någon tröst så händer det ofta.
Jag hade samtal med arbetsterapeuten på terapin - så underbar människa, min energi kom tillbaka och vi satt mest och skrattade åt det som hänt, men vi kom fram till att jag med deras hjälp ska formulera ett brev till huvudkontoret och trycka på att detta är en behandling/utbildning och skriva lite hur det påverkar mig och min funktionsnedsättning. Jag fick också tipset att fortsätta med det jag gör, det föder positiv energi och kraft både till kropp och själ. När jag blir stressad och det inte går som jag planerat så ska jag tänka på allt jag faktisk gör som är bra och gott. Hon kan även hjälpa mig att kolla upp hjälpmedel tusen tack! Jag gjorde även lite reklam för assistansbolaget och min blogg.

I gruppsamtalet med psykologen pratade vi om hur man ska vara mot läkare. Man ska kort och gott vara sig själv, stå på sig och vara förberedd inför besöket. Jag var tvungen att åka hem tidigare annars skulle jag få vänta till 16:40. Taxin kom i tid, men då fick jag och min rullstol inte plats, det blev fel i bokningen. så det var att boka om den igen fick vänta 40 min till.
 
Var hemma relativt fort, iväg till biblioteket och kopiera, hämta ut en reserverad bok och låna två till när jag är i farten :-) Sen köra till affären och köpa frimärke och lägga papperna till högskolan och assistenternas timlistor på lådan.
Nu är jag äntligen hemma, det är sällan min säng ser så inbjudande ut. Imorgon blir det sovmorgon utan väckarklocka och nu blir det ansiktsmask, tv och bok.
På det stora hela en mycket bra dag.

Trevlig helg säger jag för jag jobbar på lördag :-)

Riktigt arg (det händer inte så ofta)

Dagen började med att någon började borra kl 07:00. Ingen matro fick man. Tyckte synd om de som jobbat natt. Det hördes rejält. Idag står det på schemat att ta tåget till fotvården. När jag och assistenten satt oss på tåget kommer konduktören - Vad duktig du är som kan visa ditt kort själv. Ursäkta sa jag, hon blev snopen.

Vi kommer fram till stället där jag gått i två år. Då har ägaren blivit jätteotrevlig, snäsig, hälsar inte och skäller ut resten av personalen. När vi går därifrån och ska gå över gatan kommer ett stort antal skolklasser och så kom en buss som var tvungen att stanna och fösa undan två ankor som gick på gatan. Då säger ett av barnen: Kör över ankdjävlarna (assistenten kallar dem stör-ballörer, snorpaddor, knasthuve m.m), de är väldigt högljuda och vilket språk de använde. Var man sån när man var i den åldern? Stackars föräldrar. Man blev nästan döv.

När tåget kom och väl alla inne så satt där redan en rullstol på rullstolsplatsen, de flyttade sig för att de skulle snart av, då står ungdomarna och sparkar på damens stol och ben. Människor visar dålig respekt till alla.
Vi satte oss och då kommer nästa konduktör och sätter sig ner och tittar på assistenten och säger: Jag såg när ni gick på, jag vill bara säga att det är bättre att ta det baklänges i stället för att luta stolen bakåt. Nä tack, det fungerar inte då trillar jag av. Hon blev stum och sa: Har du något kort till biljetten.
 
Tog fram kortet och så säger hon: Ja det är bra att du har ditt kort tillsammans med biljetten. SATKÄRRING!!! Det blir så fel när människor försöker hjälpa till och så vet de inte vad de pratar om. Vet hon vad som är bäst för mig och assistenten. Sånt kan förstöra en hel dag, jag blir så förbannad.
 
Jag fick ringa och påminna läkaren om ett läkarintyg som är tre månader försenat. Har även kontaktat arbetsterapeuten då min rullstol är kass på vänster sida.
 
Nu ska jag lägga mig i soffan med en bok och inte röra en fena förrän jag ska sova.
Jag har ett svårt val att ta idag: se arga snickaren eller fotbollen. Blir nog att zappa mellan kanalerna.