Move and walk dag 1

Klockan ringde 05.30 jag vill inte. Masar mig upp ur sängen, senare hör jag nyckeln i dörren är klockan redan 06:00? JA. Dax att vakna. Jag tyckte aktiva snillet var ovanligt pigg för att vara den tiden.
Själv ville jag bara ta mitt trötta huvud (Gick och la mig 23:30 igår. Det går inte i fortsättningen) och krypa ner i sängen igen. Det första som slår mig är tänk om alla mornar kunde vara så här lugna. Ett nytt mål. Satt ute på balkongen med tända ljus och efter en stadig frukost med mys med Nimbus stod taxin och väntade.

En Volvo. Jag har ju beställt en buss! Hur ska vi få plats med en rullstol som knappt går att fälla ihop, en rullator, ett par kryckor, en stor väska och en kylväska? Det gick precis att stänga bagageluckan. Det är något speciellt att åka Volvo. Coola snillet sitter och väntar.
Kommer i så pass god tid att vi hann sola 30 min. Det är en lyx för mig att sitta ner i solen och göra ingenting. Jag och snillena är alltid på språng annars.
Blir inkallad för min genomgång. Ställ stolen du får inte använda den här inne. Jaha nu kör vi, ingen mjukstart här inte. Sätt dig på stolen och ta av dig skorna. Du får inte använda skorna heller. Assistenten skulle precis hjälpa mig av med skorna. Du får inte hjälpa till. Hon ska kunna det själv! Efter en evighet säger hon ställ dig upp. Utan stöd det går inte. Det ska vi öva på och sträck på dig. Sen skulle jag gå med rullatorn. Lyft på fötterna. Jag vill inte höra att fötterna släpar i golvet. Mina strumpor kasade av så jag gick barfota vilket gick lättare och jag skulle gå med rullatorn med en pinne i mitten så jag hade benen på var en sida då helt plötsligt kunde jag lyfta på fötterna ordentligt sen skulle jag gå upp och ner typ trappsteg på gym step up fast framåt i olika höjder gick bra även om jag hade rullatorn också.
 
Instruktören skrek lyft fötterna och sträck på dig flera gånger. Jag försöker tänkte jag och bet ihop. Till slut tappade jag tålamodet. Jag hör dig. Det är inte så lätt när jag inte gjort det innan. Hennes svar du kommer bli så trött på mig efter några dagar fyra veckor är lång tid. Mm sa jag. Sen skulle jag ta mig ner på en matta att göra det barfota aj aj eftersom jag vinklar fötterna inåt. De övningarna gick bättre. Rulla runt på mage rygg och sida, sträcka i ben, knä och armar sen upp igen. Alla övningar tog 40 min. Helt slut och min infektion i armhålorna är inte över så det luktade apa. I morgon börjar det på allvar i två timmar. När vi kom ut frågade assistenten ska jag hjälpa dig med strumpor och skor? Det vågar vi knappt ta tiden 10 minuter för att få upp benen i höjd för att få på strumporna och innan benet ramlar ner igen (håller fast det) så kränga på skorna och knyta skorna jag försökte tre gånger sen fick han göra det.
 
Sen tog vid lite fika och välskepåfyllning gör inget annat än äter och så HUNGRIG!!!!!!!!!!! Efter det gick vi en skön promenad via Pildammsparken till tåget. Där åt jag ingen morotspannkakor med keso.
 
Hemma, slänga in grejerna för att gå och veckohandla. På vägen tillbaka ser jag i ögonvrån en äldre men vi fortsätter gå från ingenstans säger jag vänd han har trillat. Vi måste hjälpa honom. En annan man stannade också och hjälpte till andra bra cyklar eller går förbi? Skäms!!!
Det gick bra inga skador så går hem och hoppar in i duschen. Sen dax att förbereda lunch för några dagar.
Det blev en aubergine omelett med tomater och två stycken tonfisk wraps.

Efter det fika igen ett knäckebröd med kanelsmak och nötter. Nu ska jag äta igen. Blomkålsgratäng med lammkorv. Ikväll meditera, läsa, se tv och lägga mig tidigt.

Kommentera inlägget här :