Babyshover, veganmat och insikter

I onsdags hände en sak som jag trodde aldrig mer skulle hända, men det gjorde det. Nu får skiten ta slut. Jag orkar inte ta mer skit. Det räcker nu! Detta har pågått mer än 20 år. Nu tar jag tag i detta på allvar, för jag vill inte ha personen i mitt liv. Jag ska aldrig mer må psykiskt eller psykiskt dåligt pga. en vuxen person som beter sig så illa. Det blir att börja om från början med hjälp av psykologen. Detta kommer ta lång tid. Jag fick ett migränanfall som heter duga på köpet.

Jag lyckades sova en stund och vaknar av telefonens surr. Det var en god vän som satt fast här pga. en tågolycka. Hon frågade om hon fick komma över? Absolut, mitt hem är öppet för de flesta. Det blev en trevlig stund med middags sällskap, jag försökte få i mig lite skaldjurs soppa med saffran och hon åt pizza som blev över och fick bo i mitt kylskåp.

I torsdag var jag helt slut i kroppen av anfallet. Efter en stor frukost bestående av ägg, bacon, en bit pizza mådde jag lite bättre. Åkte till jobbet för utvecklingssamtal och träning.  Det var enbart positivt, jag sköter mig. Träningen gick också bra, blev mycket avslappning och dela livet. Alla kämpar med något och det syns inte utanpå. Jag fick också nya övningar och fick låna hem en pilates boll. Efter det inom affären (skulle endast ha kattsand, men det blev mer än så)

Väl hemma, tvätta sen fick jag en känsla måste laga mat. Assitenen är sjuk i morgon. Mycket riktigt. Hela kvällen gick åt till sms maraton.

Detta är en sådan dag som jag helst inte velat gå upp ur sängen. Hemtjänst är ett påfund som är under all kritik. Assistenten kom sjuk och hög feber, Skickade hem honom och det har tagit typ två timmar att få in en annan för att hemtjänst möget inte gör vad de ska. Det bli en av avvikelserapport på detta. Nu ska jag kämpa mig ut till tvättstugan för att boka tvättid finns inga dörröppnare, tunga dörrar. Jag kan inte boka tvättid, tavlan sitter för högt på väggen, jag når inte upp.

Arbetsterapeut möte ang. anpassning som hon redan gjort en gång? Jag hade en massa frågar. Hon säger: Det får du ta med den som beviljar anpassningen. Jag bara intygar behovet. SUCK! Jag tänker snabbt (lugna snillet ville inte följa med ut) så och sa till terapeuten. Vill du hjälpa mig med dörrarna? Jag får inte upp dem utan dörröppnare. Likaså förråds dörren och tvättstugan. När vi skulle in igen märkte hon att jag inte kan både sätta i nyckeln, dra i dörren och backa för jag rullar bakåt och bakom mig finns en trappa.

Dagen slutade bra ändå. Skönt att lägga sig och sova.

Idag har jag tagit tag i den tråkiga tvätten som hemtjänsten skulle gjort, pumpat däcken och bestämt mig för att släppa saker och bara njuta av eftermiddagen då jag är bjuden på babyshower hos goda vänner. Mega trevligt. Mycket plockmat och nya bekantskaper. Jag börjar se och känna skillnad på vänner och vänner. Detta är en vänskap som jag värdesätter högt. Jag provade också vegans mat och kakor. Mums! Så nu har jag en hel lista med mig hem med veganska tips att äta och två stora lådor med kakor och snittar både till mig och assistenterna. Jag fick också rycka in och jobba lite och kommer eventuellt att vara en hjälpande hand åt några framöver.

Egentligen borde jag äta och ta medicinen orkar inte. Eller kanske får fundera på saken? Nu blir det Berg & Meltzer, Robins och en runda till kylskåpet.

 
 
.
 
 
 

Begravningscermoni, möte och felafel

Om jag inte har möjlighet att öppna dörren, så går en del av snillena in med nyckel. Jag hör hur tekniska snillet får panik. Vad är det? En stor spindel i vasken. Herregud jag tar den, säger jag och hämtar papper (innan jag sett den) Jag tittar ner i vasken. Ish en stor, fet Långben. Den rör inte jag. Nimbus tar den om du lyfter upp honom i vasken sa jag. Nej säger snillet då dör den ju JA? Det är väl tanken svarar jag. Vi provar med att hälla kokande varmt vatten på den säger han. Varsågod.
 
Jag hör någon sekund senare. Av jord är du kommen, bl.a. bl.a. bl.a. Jag fyller i och jord ska du åter förbli. Amen.
 
Mötet gick fantastiskt bra, Det var kakan som gjorde det tror jag. Hon såg inga svårigheter med den tillfälliga utökningen och mitt nuvarande beslut. Tekniska snillet sköte sig exemplariskt enligt order från chefen som också var med. Då ser hon behovet.
 
Alla var positivt överraskade. Detta firade vi med en falafel till lunch. Sen gick vi och handlade lite till i morgon när jag ska åka till mamma och bjuda henne på lunch och gofika. På vägen till affären ringer juristen för att fråga hur mötet gick? Jag kör moppen och pratar samtidigt (ingen bra kombo) och kör rakt in i en häck. På vägen hem ska jag köra över en gata och håller på att krocka med en lyktstolpe. Skäller på skämt på snillet. Det är sånt här du är anställd för att säga till innan jag krockar. Hans svar. Ville bara se om du var vaken.
 
 
Nu sitter jag och jobbar och skäller på Nimbus för att han för ett väldans liv på balkongen. Går ut och tittar. Nedanför balkongen sitter en annan ilsken katt och fräser och vrålar till fina Nimpan som sitter glatt på bordet helt tyst och viftar på svansen.
 
Helt slut. Vila resten av dagen.