Dags att hålla helg

I tisdags fick jag en ny rullator igen eftersom jag är så kort. Så nu har jag fått rätt på axlarna, (drar inte upp dem mot öronen) nästa problem lyfter inte på fötterna? Det gjorde jag innan.
I onsdags blev en heldag på soffan med en filt och muttrande från min sida mellan timmarna jag sov. och lite omplanering, en av snillena körde fast, men allt går att lösa.
 
Igår var en heldag i Malmö, rekrytering av vikarier, det var jag, lugna snillet och vår chef/arbetskamrat som höll intervjun. Det skulle vara fyra stycken. En var insnöad, en annan dök inte upp. Det är så kasst och slöseri med tid att inte höra av sig om man ändrat sig. De som kom ska gå brevid nästa vecka. Det är svårt att bilda sig en uppfattning utifrån CV och av en intervju. Jag vill se hur de jobbar och personkemi.
 
Innan passbytet så gick vi inom Jysk för att kolla saker till mitt nya hem. Efter det var det dags att storhandla. När jag kom hem gick jag och la mig, medans kreativa snillet fick ett nytt smeknamn (klumpfot) :-) Allt hon höll i tappade hon.
 
Idag gick jag upp 07.45 trots protester. Jag är så trött av detta vädret. Idag är det dags för fot och handvård. Hon som gör det har blivit en riktig vän med förtroliga samtal. Jag fick idag höra positiva saker om mig som sakta sjunker in.
 
Annars har dagen bestått av planering av flytt, fylla i papper till skatteverket, ringa samtal, jobba lite m.m.
 
Nu ska jag hålla helg. Frågan är vad ska jag börja med titta på skräp tv? Läsa? träna? gå igenom papper? Det blir nog tv först.
 
I helgen hoppas jag att kunna börja packa.
 
Trevlig helg
 

Slit lönar sig

I onsdags var det lägenhetsvisning med arbetsteraputen. Jag tog med mig lugna snillet, han har mycket erfarenheter när det gäller sånt. Jag kände jag vill detta, men orkar jag??? Arbetsteraputen såg inga svårigheter så det lättade ju lite, men det är inte hon som gör slutliga beslutet. Jag måste ha besked innan 12:00 på fredag. Ja det ska vi hinna.
 
Efter det sa lugna snillet ta den, det blir ett lyft för dig. Se så mycket du har att vinna på detta. Ja, jag vill ju ha den, men vill inte betala dubbla hyror.
 
Tordag: Åkte jag på bedömning på Move and Walk en ungersk träningsmetod som har kommit till Malmö och jag kan få träningen bekostad av Region Skåne som jag har ansökt om. Då tränar jag i fyra veckor måndag-fredag två timmar intensiv träning i grupp. Till och från träningen bekostar jag själv. Det går på ett par tusen.

Jag hade telefon möte med min fantasiska läkare som kan ordna remiss till att gå ner i vikt och jag kan också få massage. Han skriver också läkarutlåtande ang flytt.
Ringde även banken om boka möte om att ta lån? De hade stängt för dagen och ringer tillbaka.
 
När jag kom hem ringde handläggaren för bostadsanpassningen. Har du bestämt dig för att tacka ja till lägenheten? Inte än allt hänger på om jag får anpassning? Som du vet måste du ha ett hyresavtal först innan vi kan ge besked. Jag vet, men bostadsbolaget tar inte hänsyn till det. De vill ha besked om anpassning innan kontrakt är skrivit. Har du möjlighet att ringa dem. Ja jag ringer dem och så ringer jag dig innan 12.

När jag lagt på luren så tog jag fram mailet och la till lite mer och skickade till bostadsbolaget. Jag kände av migränen och tänkte inte nu har inte tid. Det löser sig på ett eller annat sätt. Det finns bara två alternativ.
 
1. Antingen tackar jag nej och väntar på något bättre. Tror dock inte jag kan hitta bättre för det priset och jag vill egentligen ha en 3a men har inte råd ekonomiskt.
 
2. Eller så tackar jag ja och tar det därefter. Jag har själv valt detta kaos just nu. Om jag flyttar så slipper jag grannen vilket är värt ALLT och hela min hjärna och kropp befinner sig redan där.
 
Fredag: Ringer veternären för att kolla om det fungerar att flytta för Nimbus. Inga problem köp bara hem detta och planera noga så han inte blir stressad.
Migrän behöver hjälp med allt. Öppnar mailen skit, Bostadsbolaget tar inte hansyn till något och kräver besked kl 12 PUNKT. Jag tar telefonen och ringer handläggaren för bostadsanpassningen. Blås av hela skiten (jag var jätte arg, först blir jag arg, sen blir jag ledsen) Varför det? Därför de tar inte hänsyn till någonting varken läkarintyg eller att jag har varit i kontakt med banken. Banken sa nej. Nu ger jag upp har stått i kö sen 2008.
Det låter inte bra, jag ringer och pratar med dem så återkommer jag med besked.
 
Samtidigt kom lugna snillet med förslag. Du får ringa bostadsbolaget, jag orkar inte. Han ringer och då visar det sig att kommunen håller på att förhandla med bostadsbolaget om hur de ska göra för att hjälpa mig? Den personen som hade hand om lägenheten, hade lämnat över ärendet till någon annan. Alltid något.
 
Klockan gick när kl var 11.45 ringer kommunen. Vi har en annan person med funktionsnedsättning. De tar din lägenhet så du betalar endast ½ hyra de behöver ingen annan anpassning än det som redan finns i din lägenhet och jag kommer bevilja bostadsanpassning i din nya
11:53 ringde lugna snillet tillbaka till bostadsbolaget. Jennie tackar ja. Bostadsbolaget frågar kan Jennie vara här kl 14 och skriva kontrakt med de som ska ta över lägenheten Ja svarar lugna snillet.

Kl var över 12 jag hade inte duschat eller ätit lunch och jag skulle hinna handla. Som tur har jag världens bästa snillar så det blev tempo trots migrän (tur att jag inte mådde illa) Jag frågade lugna snillet flera gånger. Vad har hänt? Fattar ingenting? Jag vet inte hur många gånger han förklarade.
 
13:50 var jag på plats. Personen som skulle ha lägenheten kom. Vi skulle precis skriva på när hon säger.bla bla bla. min tankte skit också nu åker jag på dubbla hyror. Skit och pannkaka!
Samtidigt ringer lugna snillets telefon. Måste åka, hänt en sak. Bostadsbolaget gav oss mer tid tills på måndag och att de skulle få komma och titta på lägenheten innan de skrev på.
Jag var så frustrerad att jag sa nu går jag och lägger mig, Tack för all hjälp hoppas det löser sig med ditt.
 
15.30 gick jag och la mig, sov till 20:00. Gick upp åt, gav Nimbus mat,  gick och la mig igen och sov till 08:00 dagen efter.
När aktiva snillet kom, fick jag dra allt igen och sa att de kommer kl 13.00. Det fixar vi.
Kl 12 var lägenheten klar för visning. Bor jag här?? Så fint hade hon gjort.
 
De kom, och blev helt sålda, men när de skulle gå så börjar de tveka suck.
 
Aktiva snillet sa de kommer ta den. Du kan vara lugn.
 
På kvällen åkte jag på scones och te party. Mycket enkelt och trevligt. Hela festen var på engelska pga en american. Jag blir tyvärr tyst när det blir många människor.
 
Söndag: Vaknar med migrän igen. Idag ska jag jobba, jag kan inte vara hemma. Ingen annan vill hoppa in för mig en söndag. Desssutom så ska vi gå på hockey. Måste ha hjälp med allt igen. Gjorde det mest vesäntliga sen deckade jag på soffan. Aktiva snillet väcker mig och säger ditt tåg går om en timme, maten är klar. Jag hjälper dig.
Jag tog mig igenom arbetspasset så gott det gick. Stelfrusen kröp jag glad ner i sängen över att få sova.
 
Måndag: Känner mig stressad. De får inte dra sig ur. Tekniska snillet sa var lugn nu kan de inte ändra sig. Jag har mycket att göra idag, Gå igenom snillarnas timlistor och kvitton. Allt stämde :-) Började skissa på mars schema,. Maila chefen ang arbetstider, gå igenom CV:n tilll kommande vikarier och bestämma tid för intervjuer.
Beger mig till mötet helt inställd på dubbla hyror.... Först gick vi igenom vad som står på alla papper sån djungel. Jag satt som på nålar och sa inget. Hon som höll i mötet frågar. Vad tycker ni om lägenheten kommer det fungera för er? Ja, vi tar den.
 
Tiden stod stilla. Jag kände mig som en luftmadrass all luft gick ur mig. JAG SKA FLYTTA!!!!!!!!!!!!!!!! Det är svårt att greppa. Det är så stort och som jag kämpat för denna lägenhet! Känns helkonstigt att jag kan se huset härifrån och när jag sover och vaknar så vet jag inte riktigt var jag är.
 
Hem och gjorde en grovplanering, sen bara sätta igång att ringa alla tråkiga samtal som el, internet, försäkringar med mera.
 
Utöver detta har jag gjort massor, börjat planera flytten och jagar flyttkartonger, bokat in möte med arbetsteraputen för att skicka in ansökan om anpassning, det kan jag inte göra förän jag får nycklarna.
Ringt hemtjänsten eftersom trygghetslarmet ska flyttas. Bokat tid för hämtning av nya nycklar och besikning av denna lägenhet, Bokat in tid hos kuratorn.
Mailat move and walk om intyg och frågor. Mailat juristen och lämnat in en ansökan angående mer assistans i augusti.

Jag har engagerat många i min flytt så jag hoppas och önskar att allt går som det ska.
 
Att engagera mig i församligen får ligga på is ett tag framöver. Känner att jag har dåligt med tid. Då är det bättre att tacka nej än att göra något halvhjärtat.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt och vila. I morgon ska jag börja packa :)
 
Jag är så tacksam för att jag har det jag har och att alla människor på sitt vis hjälper en.
 
Hoppas ni orkar läsa.
 
 

Ger upp innan det är påbörjat...

Som ni vet har jag varit intresserad av en lägenhet här och även varit på visning. Jag gillade den väldigt mycket.
 
Det finns lite småsaker som behövs fixas och så ska den bostadsanpassas för mig. Här börjar problemen.
 
Jag har varit där en gång och tittat och ska gå dit en gång senare i veckan med en arbetsterapeut som ska titta över möjligheterna att anpassa åt mig. Kommunen kan inte lova mig att göra det, de får inte prata positivt om en eventuell bostadsanpassning utan det får de först avgöra när jag flyttat. Med andra ord kan jag flytta och sen få reda på att jag inte får någon bostadsanpassning. (?)
 
Idag försökte jag och det tekniska snillet få till en visning till för att vi hade kommit på några saker vi glömde titta på och ringde bostadsbolaget. När tekniska snillet förklarade vem jag var så säger de "-men hon var ju där igår?" Han försökte förklara att man såklart vill se sin eventuella nya lägenhet mer än en gång och då svarade de att vi kunde se den i morgon med arbetsterapeuten, det gick inte alls idag. Jag måste lämna besked denna veckan och jag får knappt se den :( ska det vara såhär?
 
Teckniska snillet har hjhälp mig formulera mail som ligger klara I utkast. Jag har endast en sak att säga. Ingen ska köra över mig. PUNKT!
 
I går dök det upp en intressant sak som jag inte räknat med. Jag har en bekant som vill få in mig i en refensgrupp för att jag har kloka, viktiga synpunkter på mycket. Jag har också en bred liverfarenhet och visar mycket medmänsklighet, omtanke och kan en hel del om mycket enligt honom.
 
Jag hade tänkt ut en helt annan plan detta året. Ibland blir det inte som man tänkt/planerat.
 
Idag är det KRAMENS DAG så krama era nära och kära.
 
Nu ska jag ta mitt dunkande huvud och se skavlan.