Ungsbakad spetskål med grön ärtkräm och rostade mandlar

 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär 1 spetkål i åtta delar eller fyra och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Tillaga mitt i ugnen 10-12 minuter.
 
Ärtkräm:
1. Lägg 250 gram tinade ärtor, 75 gram rostade mandlar, 2 msk olivolja,3 msk vatten, 3/4 salt och 1 pressad vitlöksklyfta i en mixerbunke och mixa till en slät kräm.
Blanda ner grovhackad persilija, ½ dl gräddfil, finrivet skal och saft från 1 citron.
 
Grovhacka 25 gram rostade mandlar och strö öcer den färdiga kålen tillsätt mer olivolja och salt.
 
Tillbehör: köttbitt, fisk quinoa, mathavre/vete, ris bulgur, coscos.
 
 
 

Kommentera inlägget här :