Där regnbågen slutar skriven av Cecelia Ahern

Beskrivning: En vacker berättelse om kärlek och livslång vänskap. Rosie och Alex är bästa vänner. De har hållit ihop under den busiga barndomen och de rebelliska tonåren. Men just när livet äntligen kan börja med utekvällar på stan och spännande dejter skiljs deras vägar. Alex flyttar med sin familj från Dublin till USA. För gott. Efter ett tag bestämmer sig Rosie för att flytta efter honom till Boston och börja plugga, men just när hon är på väg får hon veta något som kommer att förändra hennes liv något som gör att hon stannar kvar på Irland. Deras vänskap är viktig för dem båda men sätts ständigt på prov. Rosie kan inte sluta fundera över om det är meningen att de bara ska vara vänner eller om deras känslor för varandra är starkare än så ... Missförstånd, omständigheter och ödets nycker håller dem isär, men när de till slut kan återförenas är frågan: Vågar de satsa allt på kärleken?

PS: Jag älskar dig skriven av Cecelia Ahern

Beskrivning: Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de. Så händer det ofattbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar. För evigt. Han kan aldrig komma tillbaka. Men ändå gör han det... Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: Listan. I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen.

Smuts skriven av Katarina Wennstam

Bandtyp: Pocket Språk: Svenska Beskrivning: Alla titlar i kampanjen hittar du här! Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus. Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet. Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig? Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll. Om En riktig våldtäktsman »Katarina Wennstams nya bok är ett storverk, minst lika viktig, intressant och förkrossande som Flickan och skulden.« Aftonbladet » en djupt obehaglig och provocerande bok att läsa. Tyvärr också nödvändig.« Helsingborgs Dagblad Om Flickan och skulden: "ett dokument som sakligt och kyligt slår fast att det här landets jämlikhetsstatus befinner sig minst trettio år längre tillbaka i tiden än de flesta vill tro." DN "Flickan och skulden är en iskall spark i skrevet, en kniv mot strupen, i mörkret, i parken; en paranoid mardröm om Sverige. Men mardrömmen är verklighet. Alla borde läsa den här boken." Aftonbladet