Hälsan i fokus

Jag håller på att bli galen av smärtor, medicinen hjälper i bland och bland inte. Att komma i kontakt med vården är som att hitta en nål i höstack. Så nu har jag tagit ett aktivt val. Jag ska kriga kosta vad det vill. Göra något åt orsaken i stället för mediciner.

Händelserik vecka på många sätt allt från akupunktur till förändringar i assistansen. Acceptera och göra det bästa av situationen men utgå från följande:

 Vad vill jag?

Vilka mål har jag?

Var ska jag?

Jag har fått receptet på träningen. Så jag börjar om ett par veckor. Assistansbeslutet är överklagat. Kort och gott händer det mycket på alla plan samtidigt? Nu ska jag kolla om mailen fungerar och gör det inte det ska jag titta på tv.

Ikväll ska jag köa på apoteket, hämta ut min röbetsjuice, handla, laga mat aubergine gratäng.

 
 

I`ve got a new life :-)

mycket har hänt.
 
Under två veckors tid har jag haft vikarier. Alla sjuka inklusive mig själv. Även saker som jag haft inbokat inställt pga. sjukdom.
 
Mina mediciner lappar över varandra. Nu bihållsinflammation. Förra helgen var jag på en hälsomässa och köpte massor med bra saker hjälpte, inte kraftig förkylning, bihållsinflammation och feber, men jag känner att kroppen och psyket är starkare än någonsin. Två av assistenterna har haft kräksjukan. Hoppas jag slipper!
 
Jag har fått större assistans beslut så dessa veckor har varit och framöver väldigt intensiva och jag har fått reda på saker som jag har rätt till. Det kommer nu? Varför är det ingen som säger något? Varför måste jag ifrågasätta för att få svar? Jag har blandat in många i detta chefer, jurist´, arbetsterapeut och alla säger och tycker olika?
 
Jag tar buss och tåg över allt eftersom det är gratis, vilken frihet, men busschaufförerna hjälper inte till det ska assistenten göra. Enligt Skånetrafiken ska inte assistenterna göra något så i morgon ska jag testa att jag och assistenten inte känner varandra för att se om det hjälper.
 
Träningen går fint och kosten också. Min frukost ser ut så här har ingen kamera.
 
1 glas riven ingefära med varmt vatten.
1 glas rödbeta och lingon dryck.
I glas fiber för magen.
1t glas vatten.
15 ml kosttillskott.
4 stycken tabletter vitaminer och kosttillskott.
Astma mediciner/nässpray.
1 glas vatten med sugrör för att lungorna ska få komma igång.
1 ägg.
gröt/fil/pannkaka/chai pudding.
1 grov macka med pålägg eller frukt.
Assistenterna undrar om ett större köksbord behövs? Nja kanske kanske inte. Det blir vad man gör det till.
 
Träningen går fin fint. Jag kommer få möjligheten att i åtta veckor/en gång i veckan träna i grupp med sjukgymnast och assistent. Utöver det har jag hittat något fantastiskt som heter chi ball det är en blandning av följande:
Pilates.
Yoga.
feldenkrais.
Tai Chi och Qigong.
meditation.
färg och doftterapi.
avslappning och massage.
 
Dyrt. Jag fick tipset. Ring läkaren och säg träning på recept. Sagt och gjort receptet kommer snart i brevlådan. Jag hoppas jag kan träna nästa vecka.
 
Jag har också gått med i ett nätverk här i byn för att dels visa att jag finns och dels lära känna folk. Vi håller på att ordna en alla hjärtans dag aktivitet.
 
2 par glasögon inköpta sköt nu är den utgiften borta. Jag SER!!!
 
I morgon ska jag på en ny meditationsdag och på kvällen är det kyrk häng där vi lagar mat och delar livet.
 
På söndag göra så lite som möjligt.
 
Nu ska jag SLAPPA vid play, hinner inte titta på tv nu mera. Kanske läsa lite. Om en stund ska jag prova min nya kvällsmat grönkålspaj med nötter.
 
Trevlig helg.