Laxfile med rostade rotfrukter och fetaost

Till 2 personer

 

400g Potatis

250 g förkokta färska rödbetor

300 g Lax

35 g Fetaost

 

Kall sås

Turkisk yoghurt

Dill

Honung

Salt & Peppar

Gräslök

Citron och Lime

 

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2.Dela Potatis i mindre bitar och koka nästan klara.

3.Dela rödbetor i klyftor

4.Lägg laxen i en form med skinnet neråt.

5.Krydda med de kryddor du vill ha.

6.Strö över smulad fetaost.

7.Baka i ugn i ca 20min eller tills du tycker laxen är klar.

8.Blanda ihop ingredienser till sås.

9.Ät och njut.

 Perfekt rätt förbereda dagen innan och slänga in i ugnen när man har bråttom eller mycket att göra.

Även en perfekt fredagsmiddag.

 

Kommentera inlägget här :