Nytt år nya möjligheter och nya nyårlöften

Kylen och frysen är rensad på skit, julen är utstädad och mina rutiner är igång igen.
 
Mitt år 2015 kommer bestå av träning och meditation. Det är det som räddar mig från att klara min vardag. Jag lägger ungefär 3-4 timmar om dagen på det utöver allt annat.
 
Nu ska min bostadsanpassning sätta igång, ska bli intressant att se hur det går. Jag håller er uppdaterade.
 
Mina nyårslöften: Lära mig att inte ta saker personligt, säga ifrån till okända när jag känner mig felbehandlad och ta hand om mig på alla sätt jag kan. Nu kallar Zlatan....???? Jag har bara en sak att säga LÄS HANS BOK!!!

Återblick av 2014

Anledningen till min långa time out är att skrivbordet varit sönder och det har tagit tid att hitta reservdelar.
 
Augusti: Jag är inne i en stor förändringsfas och jag får en ny kontaktperson men det fungerar inte så det står mycket still även idag. Jag fortsätter träna men tappar det väldigt fort pga vardagen och min stora förändringsfas. Jag tänkte -ska jag? Jag har det ju bra men är inte nöjd. Jag vill men vad kommer hända. Skit samma jag gör det, det kommer bli bra.
 
September: Den femte sa jag upp mig både som anställd och som kund. Jag hade haft ont i magen en längre tid och olika saker hände som var oacceptabelt och inte hållbart för mig. Sen kom nästa fråga hur ska jag klara mig ekonomiskt? Det får gå. Jag tog kontakt med mina kontakter och hade tre viktiga, stora och långa möten innan jag skrev på papperna. När allt detta var färdigt fick jag en fem veckors lång och seg förkylning. Jag bodde i soffan framför tv:n och släppte allt. Jag förstår inte hur det kan få plats så mycket skräp på tv!?
Samtidigt började assistenterna utföra daglig rörelseträning på mig efter uppmaning av sjukgymnast. Det är jättesvårt att få in det i mina vanliga rutiner. Det gick till slut och nu är det något jag gör varje dag.
 
I mitten av september började jag en rullstollsskola. Den gav mig bättre körteknik, bättre sittställning, bättre kunskap om rullstol så nu ska jag få en ny rullstol.
Kärleken och vardagen flyter på. När jag blev frisk var det dags att gå igenom beslutet av min assistans med det nya bolagets jurist. Vilken skillnad det kan vara. Det blev färdigt nu innan jul, först möte på plats och sedan hade vi överläggning via ett stort antal mail.
 
Oktober: Lugna snillet försvinner, går inte att nå vilket kom som en chock för mig. Det är bara att acceptera och gå vidare. Det känns oerhört tomt.
Jag får träffa företagets chef och den chef som ska ha hand om min assistansgrupp. Här är det ordning och reda. I LIKE!! Förtroendet för cheferna är stort. Det är fortfarande mycket som måste organiseras, men på det stora hela fungerar det smärtfritt.
Jag fick förmånen att föreläsa för barn i ålder 6-9 år, så roligt. Standardfrågorna; Hur får du in stolen i bilen? Vad gör du när det brinner och kan du åka flygplan?.
 
November: Jag gör lite extra insatser i egenskap av mentor på workshops med mera
 
Telefonen ringer: Hej, vi ska komma och tapetsera hos dig, kan vi komma imorgon? Nä, jag använder rullstol och har assistans. Det måste planeras kan ni komma nästa månad? Ja det går bra.
 
Jag satte Nimbus på katthotell och jag flyttade hem till pojkvännen. Hur jag löste det med att plocka undan med mera + allt annat det vet jag inte.
Att bo hos killen var helmysigt, men jobbigt eftersom jag behövde mer hjälp en vanligt och som tur var fick jag besked om extra timmar att använda där, men då hade jag flyttat hem igen så jag använde timmarna hemma vilket var tur för jag storstädade och slängde massor. Det tog 8 dagar att få tillbaka allt på plats och att storstäda och komma in i vardagen.
Där emellan fick jag en hotellnatt av pojkvännen i födelsedagspresent härligt och så god mat!
 
Har också fått reda på att jag har kommit in på Move & Walk nästa år igen! Både att träna i grupp och individuellt med tränare. Så hela nästa höst ska jag ligga i hårdträning.
 
December: Föreläsa för gymnasieelever men inte som jag brukar eller är van vid. En fd arbetskamrat har sadlat om och blivit lärare och han lekte intervjuare och jag lekte författare mycket roligt
 
Rullstolskursen tar slut, skönt. Inget emot sådana kurser, men upplägget var sådär och mycket fokus på att man skulle köra på bakhjulen, åka rulltrappor eller vanliga trappor med rullstol men ALDRIG!! Samt en massa annat som jag bara blev irriterad över.
 
Julen står för dörren har haft en underbar jul med mycket sociala sammanhang med nära, kära och vänner och jösses vad jag har lagat mat,bakat och ÄTIT!
Jag har också lärt mig ännu mer om hur jag fungerar med sömn, mat och synliga intryck. Lägger  jag mig efter 22:00 eller äter oregelbundet och fel så är det kört,  får migrän och magsjuka.
 
Jag har fått det helmysigt hemma ska se om jag kan få någon att ta bra bilder.