Hoppsan - händer mycket nu

Begravningen var annorlunda inte vad jag förväntade mig, men fin.
 
Jag har gått och tänkt på en sak ett tag och i fredags förra veckan var det dags att göra något åt saken. Jag var jätte nervös och skakade som ett asplöv. Sen tog jag sats, det satt långt inne, vad skönt att få det sagt! Jag är så stolt att jag gjorde det och personen i fråga tog det jätte bra. Själv vill jag hoppa jämfota av glädje att jag vågade men en sak i taget.....
 
I lördags var jag hos underbara vänner på middag.
 
I söndags insåg jag hur viktigt det är med att bygga en stadig grund i allt man gör i livet. Det gav mig ännu mera mod och styrka. Nu kör jag.....
Ett tips: Ät inte tacos innan träning fy vad jag mådde dåligt, men tränade gjorde jag.
 
Måndag: Ena assistenten har sagt upp sig?? Efter 8 år tack och hej. Jag är både arg, ledsen och lättad. Hur ska jag gå tillväga att avtacka och samla ihop alla minnen?? Detta är det sämsta med assistans.
 
Tisdag: Har fått erbjudande om lägenhet, men samma visa varje gång lagar, regler och tidspress och semestrar. Jag ringer till handläggaren som beviljar anpassningen. Det hinner vi inte, alla har semestrar och bostadsbolaget har sina regler. Man ska ha särskilda skäl för flytt och bostadsanpassning och Boverkets regler. Det kan jag ordna hon vet ju inte hur mitt nätverk ser ut.
 
Åkte in till assistansbolaget för att diskutera assistentens ena uppsägning och framtiden. Det blev ett bra möte. Efter det tog jag upp telefonen och ringde kusinen och frågade om jag kunde komma över. Det blev en bra eftermiddag med fint samtal, fika och att veta var vi har varandra. Samt bus med kusinbarn som utvecklas och som förstår vad man säger. Hon var så stolt, visade sin cykel och att hon kunde tuta och hela ansiktet lyser och ögonen glittrar. Efter det så åkte jag och assistenten ut till havet för att prova zumba. När vi kom dit så bara tittar vi på de som dansar och tänkte  Nej det var inget för mig.
 
Jag har skickat iväg delar av första kapitlet av min bok. Det jag inte visste var att personen som hjälper mig har skrivit om det, men ändå är det min text. Han har han lyckats fånga alla mina känslor och hur jag vill uttrycka det utan min närvaro. Så fint skrivit jag blev/är tagen.
 
Onsdag: Har jag varit på möte med bostadsbolaget och bett om hjälp. Jag kommer i kläm för att bostadsbolaget och kommunen inte samarbetar. Jag sa rakt ut. Jag kan inte bo där jag bor, jag trivs inte och hyran är för hög, Jag trivs jätte bra i kommunen och vill bo kvar. Personen ifråga förstod och vi kom överens om olika saker. Jag ringer igen till handläggaren och frågar om man kan få anpassning hos privata fastighetsägare. Inga problem  Sen säger hon det som blir min nackdel. du är väldigt drivande och förstår vad man säger och har koll på läget. Jag kommer inte ringa henne fler gånger, jag har fått svar på mina frågor. hon vet ju inte att assistent satt sidan om. Bara för att jag har koll på saker och vet vad jag vill så innebär inte det att mina svårigheter försvinner och jag ska inte flytta idag utan allt har sin tid. Hennes bemötande och kommentar får mig bara att tänka. Tack för att du sa det och vänder det till min fördel och något positivt, Jag kommer ha det i åtanke och i fortsättningen så får någon annan ringa sådana samtal.
 
Håller på att planera personalfest för fullt, så roligt:-) just nu letar jag priser och upplägg och lite annat smått och gott....
 
Jag funderar på att åka i väg på SPA på Ystads Saltsjöbad och göra något för mig själv.
 
Torsdag: Feber och förkyld, gör inget. Idag har jag eller assistenten, tvättat och lagat mat, medan jag la mig i soffan och däckade mitt på blanka förmiddagen. Har nyss kommit hem från den fantastiska italienaren till läkare för utredning av min mage som lever sitt eget liv. Han sätter sig på stolen. Hur mår du? Jag tog fram min lapp och han tog sig verkligen tid allt från kost till migrän och kvinnlig åkomma. Nya prover för att se om om det behövs göra en undersökning av tarmen och blodprover och mediciner. Jennie blod proverna är prima gå hem, ta hand om dig så ses vi i morgon eller nästa vecka när du lämnar de andra proverna. Jag gick/rullade in om ICA och hittade mitt favorit te i BIG PACK.
 
Jag vet inte var jag ska ta vägen av alla intryck, jag tror jag myser vidare och tar en dag och känsla i taget med massor av min favoritmusik så jag får utlopp för intrycken.
Jag ringde habiliteringen för att få vägledning. Både kuratorn och psykologen har semester och det finns ingen i deras ställe. Fick en tid 6 augusti. Då löser jag det själv på mitt sätt för allt löser sig med tiden.
 
Fredag kl är 11.30 och jag har nyss vaknat. Jag hostar och feber, men myser sitter och sjunger. Idag blir det mest sängläge en runda till apoteket och affären. Jag skulle egentligen till mamma som fyller år,
 
Det bästa med allting är att jag har lärt mig att känna istället för att tänka så mycket och jag har inte haft ett enda migrän anfall. Det är en seger bara det.
 
Nu ska jag sova lite till.

Siesta...

 
Do not disturbe!!!
 

Blöta kläder

Vaknade med skit dåligt humör. Nimbus har hållit mig vaken stora delar av natten. På agendan idag stod det möte på jobbet och shopping på Entre....
 
Med lång dusch och hårdrock i bilen började jag sakta vakna.
Mötet gick bra, vidare till Entre stället som jag idag dissar kraftigt. Ingen ventilation, dåligt med matställe och röriga affärer. Jag och lugna snillet började på New yorker. Hinner inte mer än in Jennie detta kan du ha, jag ser ju inte. svarta tajts, beige linne och svart lång kofta.
Jag förvarnade honom att jag behöver hjälp att prova på handikapps toaletten. Inga problem. Vi går bort till toaletten som var handikappvänlig stod det på dörren. Hög tröskel in och armstödet var knäckt och om man skulle gå på toa satt toapappret på andra sidan väggen smart!
Linnet satt perfekt men koftan var för liten. Jag sa gå och byt den till större så börjar jag med resten.
Jag ville inte lägga kläderna på golvet och inte på toalettlocket heller så jag la dem på kanten av vasken. innan jag vet ordet av så har kranen på vasken satt igång. NEJ!!! Jag gapskrattar och assistenten knackar på dörren och frågar vad gör du? Vi har ett problem säger jag och öppnar dörren. Han bara skakar på huvudet och tyckte det var roligt och sa hoppas kläderna passar vilket de gjorde som tur var.
 
Sen satt vi 1½ime och väntade på taxin skulle kommit två, kom 15.30!!
 
Nu förbereder jag mig för att gå på begravningen i morgon.....Hoppas på fint väder.