Big

FILM - AMERIKANSK KOMEDI FRÅN 1988. Josh vill bli vuxen och önskar sig det av en spåmaskin på ett nöjesfält. Morgonen därpå vaknar han upp med en 35-årings kropp. Men Josh är fortfarande samma 12-årige pojke innanför den åldrade utsidan. Nu måste han lära sig att leva i de vuxnas värld.

I rollerna: Tom Hanks, John Heard, Jared Rushton, David Oscow, Jon Lovitz, Mercedes Ruehl, Josh Clark, Robert Loggia, Elizabeth Perkins. Regi: Penny Marshall.

Heaven

Heaven

FILM - AMERIKANSKT DRAMA FRÅN 2002. Philippa är lärare i Turin och har sett allt för många studenter gå ner sig i drogberoende. Även hennes man har fallit offer för narkotikan. Hon söker nu hämnd och målet för denna är Vendice, som bakom en fasad som framgångsrik affärsman driver en hänsynslös knarkhandel. Utan att tveka placerar hon en bomb på Vendices kontor. När polisen stormar Philippas lägenhet är hon redo att ta sitt straff. Först på polisstationen får hon veta att attentatet misslyckats.

I rollerna: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone, Stefania Rocca, Stefano Santospago. Regi: Tom Tykwer.

Hajar som hajar

FILM - AMERIKANSK ANIMERAD KOMEDI FRÅN 2004. Oscar är en snacksalig liten fisk som ofta hamnar i trubbel. Lenny däremot borde inte ha några som helst problem. Han är vithaj, på toppen av näringskedjan och utan naturliga fiender. Men Lenny bär på en stor hemlighet - han är vegetarian.

Regi: Bibo Bergeron, Vicky Jenson.