CP = Combatt power, att göra något konstuktivt av min frustration

 Sen sist har jag när jag inte har fysiska, kraftiga smärtor gjort utflykter inom Skåne. Bland annat min hemstad/by där jag är uppväxt intressant att komma dit många minen, men det var mitt gamla jag och väldigt skönt att åka hem till rätt sida av Skåne.

Jag har träffat sjukgymnasten och fått tips för att avlasta ryggen, en bal toapapper att ha under knäna i sängen när det är som värst där ligger jag och verkligen njuter. Sjukgymnasten tittade på min säng och sa köp ny säng. Magen lever sitt eget liv eller rättare sagt hela kroppen, jag väntar på att komma till specialist i mitten av augusti.

 Jag har gått tillbaka till mitt gratis gym på ett äldreboende för att slippa träna hemma och tränar när jag är smärtfri och har ork.

Denna tant har varit ute och partajat, skit kul. Dock bardisken är för hög ska ta tag i det med.

Assistansen lever tydligen sitt eget liv och gör som den själv vill ingen struktur, regler m.m. En del assistenter gör lite som de vill men det går icke så efter ännu en kaos vecka är det STOPP. Folk får tycka vad de vill om saker och varför? JAG BESTÄMMER ÖVER MITT LIV, MIN TID och hur min assistans ska utföras efter de regler som finns.

Irritation och när man är arg/ledsen föder ringar på vattnet så nästa sak jag har gjort är att bråka med Region Skåne ang. ett arvode jag inte fått pga. semestertider, jag har väntat i snart två månader och det är ingen som vet något men jag finns i systemet??? Jag har också räkningar med mera som ska betalas. Det är nyttigt att inte ha pengar för man klarar sig på lite och behöver jag detta egentligen??? Just nu gör jag en massa trevliga saker gratis det har blivit en sport, alla mina pengar ska gå till ny säng. Det får man inte som fondpengar möbler räknas som normaltslitage.

Skånetrafiken är ett system som inte heller fungerar så jag har skickat ett långt sakligt mail som jag kommer publicera offentligt och jag funderar på att ta kontakt med en frilansande journalist för nu får det räcka, jag är så trött på att bli orättvist behandlad och att behöva slåss för sådant jag har rätt till och sådant som är självklart och som finns i samhället för att det ska underlätta om man har en funktionsnedsättning. I stället blir det en belastning. Kuratorn och arbetsterapeuten får mycket att göra efter semestern.

Helsingborg kommun ska också få sig ett mail om att jag letade handikapps toalett hittar ingen på stranden. Rullar in på kallis mitt emot toaletten är det ett nudistbad med fönster, not so nice och se en man med hela paketet när jag ska in ut från deras fina handikapptoalett. Jag tror inte att det är många som vet att den finns.

 Nu släpper jag taget om allt mitt liv, kropp och assistans och hitta tillbaka till mitt hjärtas lugn kraft och våga hoppa på detta tåg och jag kommer kriga. Var säker på det!

Loving Kindness

Må allt gå väl för er/mig
Må jag/ni vara lycklig och frisk
Må jag/ni vara fri från lidande och smärtor
Må jag/ni utvecklas till det bästa
Må jag/ ni hitta lugn och kärlek i mig/er och runt omkring oss

Nu gör jag ett nytt försök att skriva, har typ försökt ett stort antal gånger tidigare

Jag skriver i datumordning händer mycket nu.

19/6 Idag kom pengarna så dagen går åt att göra en tajt budget än så länge går det bra, Dags att klippa Nimbus klor och andra ärenden och förbereda mig inför morgon dagen då jag ska jobba som mentor för barn. Privat har jag inte mått så bra.

20/6 Vaknar jag med huvudvärk och illamående, nervös och får stressa eftersom taxin kom 30 minuter innan den skulle. Det tog nästan två timmar att ta sig till Helsingborg Varför tog jag inte tåget?? Jag hann precis i tid.

Följande lärde jag mig den dagen:

Det spelar ingen roll om man har funktionsnedsättning eller inte. Alla människor kämpar med samma sak och går igenom samma saker som tonåring eller ung vuxen som tillhörighet, hitta kärleken, grupptryck att hitta sig själv med kläder, attityder, personlighet m.m. Liver har olika faser som vi alla tvingas gå igenom.

Miljön där man befinner sig är oerhört viktig och kan hjälpa eller stjälpa en och att det är en kedjeeffekt. Alla har ansvar för varje individ, Föräldrar, skola, fritidsaktiviteter kommunen där man är skriven. Om man inte får hjälp och det börjar gå åt fel håll någonstans så blir det en kedjeeffekt. Ångra inte det som händer dig, se det som erfarenheter och en lärdom. Det är det som skapar den du blir som vuxen.

Det är ok att saker tar tid, som att hitta rätt bostad, riktiga vänner, kärleken, jobb som man trivs med mera. Jag ska fylla 35 och jag är på god väg, livet bestämmer vart jag ska göra och ta vägen

Om man frågar 30 personer om hur du uppfattas så får du 30 olika svar och det viktigaste är vad du tycker om dig själv. Det är den rätta uppfattningen.

Jag fick frågor som har du också upplevt samma saker? Ja.

Hur gammal är du? Jag ska fylla 35. Ska du? Du ser yngre ut. Du skojar? Tyvärr inte.

Är du gift? Har du pojkvän? Inte gift, har haft pojkvän.

Vad ska jag göra åt mina fula ben? Vill inte använda stödstrumpor och se ut som en tant. Jag drog upp mitt byxben. Du ser ju inte ut som en tant, kanske ska prova i alla fall.

Jag kände så väl ingen mig jag blev 14 år igen om tålamod, ilska, ledsenhet, glädje och många Varför, Varför Varför?????

I slutet av dagen fick jag ev tre extra jobb på timmar och slut i huvudet åkte jag hem för en lugn kväll. Vid middagen small det till i hela kroppen, ringer vårdcentralen. Du får ringa vidare vi har ingen sådan läkare här det bästa är om du åker in akut. Aldrig! Jag ringde dit. De tyckte det var bättre att vårdcentralen skötte det ta värktabletter och gå och lägg dig.

22/6 Fick tid till läkare. Hon frågade. Vad har du för problem? Jag började berätta. Stopp vi har bara bokat ett kort besök ta det mest akuta. Det hänger ju ihop sa jag. Nu orkar jag inte längre har gått med detta i två år. Fortsätt berätta. Det var ju det jag gjorde tänkte jag. Blev undersökt och prover. Jag skriver ut antibiotika och remiss så får du lämna fler prover. Tack. Jag visade henne alla mina papper på allergier och betonade laktosfri medicin. Inga problem sa hon. Kommer till apoteket, Givetvis laktos ringer tillbaka och ber om annan medicin. Finns ingen. Utan laktos finns en men den får du inte ta. Den har jag fått tidigare inget problem. Be min läkare skriva ut den. Din ordinarie har semester och den du träffade idag har gått hem så du får vänta tills han är tillbaka från semester. Du förstår väl att jag inte kan gå med den bakterien i två veckor till och må så här. Du får be någon annan skriva ut det. Det får vi inte lov. Det får ni visst om man behöver antibiotika. Ok, då gör vi så, förresten hur sköter du kosten? Bra sa jag hur så. Ja du får inte äta kött, majs, mjöl, socker, honung, glutenfritt, mjölkprodukter, sojaprodukter, inget ris, pasta potatis. Du ska äta antiinflammatorisk kost. Hittar du recept med dessa råvaror äter du inte det och du bakar allt själv på havre produkter. Det är inte gott sa jag Vad finns kvar att äta?? Hej då.

Jag var arg som ett bi och assistenten höll sig på avstånd resten av dagen.

23/6 kom min fantastiska sjukgymnast på besök han sa lyssna inte på sköterskor de känner inte dig och ger allmänna råd, jag sköter träningen som planerat.

Midsommarafton firades med nya vänner alla döva utom jag mycket intressant och givande. Jag pratar och de förstår jag tror de hör ändå. Jag får det intrycket. Sen tog de två timmar att komma hem med färdtjänst.

 26/6 Assistent slutar försätter att umgås privat.

27/6 får jag utskrivet penicillin igen och avslutar dagen med filmen "livet efter dig" Se den.

28/6 återbesök hos tandläkaren. Äntligen något som stämmer. Du har god hälsa eftersom du aldrig har problem med tänderna. Jag går på antibiotika igen oj då.

29/6 Föreläsning om aloe Vera. Förhandling pågår… Det jag fick med mig hem var en ny meditation jag är fast och att det finns något i min miljö som gör mig sjuk. Jag tror jag har kommit på det. Assistansen förändring pågår...

1/7 Det var ett himla åkande till vårdcentralen för mer provtagning. Det visade sig nu ett antal veckor senare vara att normalt. Andas ut.

Helgen spenderas på IKEA och att stå i korvkiosken på idrottsplatsen. Jag sålde för ett antal tusenlappar och ingen brydde sig om att jag satt i stol HURRA. Jag fick frågan har du Jobbat med försäljning? Ja det har jag. Det märks du har bra försäljnings teknik man går här i från med mer än vad man ska ha och man kommer tillbaka för att köpa mer.

Måndagen var jag helt slut. Jag får brev av försäkringskassan avslag om mer pengar. Jag ser att de inte har tagit hänsyn till det jag har kompletterat, först ringer jag kuratorn semester och ingen ersättare? Det har ju alla andra yrkesgrupper? Så jag tar ett djupt andetag och ringer handläggaren. Hon svarar och låter trevlig när jag presenterar mig så ändrar hon tonläge. Jag fick papper av dig i dag om avslag. Du får ursäkta men ni har missat hälften. Hon går in i systemet och blir helt plötsligt trevlig. Jag har tagit emot din komplettering idag så kasta brevet så kommer ett nytt besked. Jag ber om ursäkt.

4/5 shopping och fotvård träffade på en f.d. assistent man kan väl i alla fall säga hej?

5/5 vaknar med tryck i örat och känner mig febrig och hade planerat att åka till Hörby marknad. Men orkade inte. Jag berättar det för assistenten och säger att vi inte kommer hinna ner och gå där på sex timmar. Jodå upp och hoppa. Jag hjälper dig. Bestämmer hon det??? Lite irriterad kommer vi till Lund och ser alla dessa pensionärer då blir vi nekad att åka med och får vänta på nästa buss. Jag vill åka hem sa jag. Bussen kommer snart vi väntar en stund suck. Vi fick vänta i en timme. Kom ner där var där i 40 minuter. Det gick knappt att komma fram sen gick bussen hem igen.

Något har hänt med assistenterna och mycket riktigt kom det fram fredagen 8/8. på kvällen efter ett trevligt besök på Trelleborgen vikingamarknad mycket trevlig sådan Jag kan verkligen rekommendera organiska tvätt nötter det använder jag till tvätt städ, fläckborttagning och hårtvätt.

Assistenten sa saker som inte riktigt stämmer istället för att gå emot så tog jag det med chefen i stället och mycket riktigt har jag koll på läget men det orsakade ett migränanfall så helgen gick åt att ta det lugnt och reflektera.

Under dagen har jag fått ett mail av LSS-handläggaren. Din ansökan om att få tillbaka timmar för många läkarbesök bifalles/godkännes. Jag hoppade av glädje. Där satt den!

11/7 återbesök hos en av läkarna. Det ser normalt ut och läkt men ändå ny medicin utan undersökning? jag begär en undersökning han vägrar. Hur kan man vägra det? Det räcker nu, jag stoppar inte mer skit i min kropp, nya prover det är normalt fantastiskt fast ändå besviken eftersom jag råkade med att han skulle kolla. Det firas med att gå och träna. Det börjar ösregna ingen träning utomhus i dag heller  L

Jag upptäcker att assistenternas pengar för mina aktiviteter inte är insatta på kontot? Vi ska till Göteborg på torsdag. Du får lägga ut så länge nej inte mitt problem lös det.

 Torsdagen ringer chefen lite efter sex på morgonen assistenten magsjuk vi kan inte lösa din resa Grr. Jag tog en lång sovmorgon vikarien kom vid 10:00. Suck när jag vaknar är skiten i min kropp tillbaka vad det är skriver idag inte här. Åkte till vårdcentralen nya prover inväntar svar och min läkare skäller ut mig och jag skäller tillbaka Det är väl inte mitt fel när många är inbladade i denna soppan. Alla prover utom ett är normalt så nu är jag remitterad vidare.

Fredag ser fram emot att träffa värdens bästa polare och kämpe. Då får jag sms av en annan assistent sjuk hon också samma åkomma. Det visar sig att 3-4 ordinarie är sjuka och den enda kvar kunde inte Blir sur igen och meddelar min vän att vi inte kan ses men att jag hör av mig. I sista stund blir det löst jag sms-ar igen och kan åka och under dagen har jag vikaren löst mina åkommor allt kommer från min rygg och sen fick jag tips på saker jag ska testa. Min rygg funkar inte just nu kan knappt sitta ligga eller stå men jag kämpar på.

 På vägen hem händer något fantastiskt. Jag träffar exet på tåget han låssas inte se mig och jag genomför min plan jag knuffar till honom lätt och ler med hela huvudet och känner ingenting och tänker vad har jag sett hos honom? Han har återgått i stället för att gå framåt. Jag är fri! Jag saknar dock hans familj, vi har kontakt ändå lite då och då.

Igår genomförde jag ett lopp på 4 km på egen hand så idag är jag helt slut och ryggen  så så sjukgymnasten får lösa det på torsdag.

Följande har jag lärt mig denna månad.

Allt händer av en anledning.

Man får göra allt själv ingen som kan göra det åt en, det blir bara fel.

Stå på dig i alla lägen.

Att ha bra människor omkring sig

Tacksam för allt stort som smått och att jag har allt jag behöver och det jag inte har det kommer och att jag är /börjar bli frisk.

I Love my life:-)