Måndag valborg. Merkostnader pga funktionsnedsättning

Hej denna sköna måndag

Sitter här och diggar till min nya favoritlåt "we are young".

Idag bär det av med tåget mot söder och kalas hos syster med familj. Jag blev även bjuden på grillfest till mina underbara vänner familjen N, men jag träffar dem förövrigt 2 ggr denna vecka :-)

Idag ringde arbetsterapeuten och ville göra hembesök i och med att det ska provat ut en ny elmoppe. Det besöket kostar 220 kr och jag måste även besöka läkare som ska intyga att jag bör ha en ny och det kostar 160 kr, det känns surt.
Ser att magnoliaträdet utanför balkongen blommar, det luktar underbart.

Nu ska jag äta lunch och ställa mig i den långa telefonkön för att få tid hos läkaren.

Önskar er en trevlig valborg

kramiz

Anne Holt-Det som tillhör mig

I ett kallt källarrum någonstans i Norge sitter nioåriga Emelie inlåst. Hon vet inte var hon är eller vad hon gör där. inte heller vem mannen är som kommer med mat och vatten. Instinktivt vet hon att hon måste vara snäll mot mannen. Annars kan det gå för henne som för Kim, pojken som var här men försvann och aldrig kom tillbaka Under tiden sprider sig skräcken i Norge. Allt tyder på att kidnapparen noga valt ut sina offer. Varför just Emilie och Kim. Två barn från olika delar av Oslo.Från familjer som aldrig har hört talas om varandra
Kommissarien vid norska rikskrim, står lika  maktlös som alla anda. Han beslutar sig för att prova en ny annorlunda väg. Han söker en psykolog och jurist med ett förflutet inom FBI
Hon  vill först inte hjälpa honom, men när man hittar en barnkropp ändrar hon sig.Det är Kim. Vid kroppen har mördaren lämnat ett meddelande. Du fick som du förtjänar.
I det kvava källarrummet har Emelie fått sällskap av ännu ett barn...

Kärlekens makt



FILM - AMERIKANSKT ROMANTISKT DRAMA FRÅN 2000. Cate träffar Harry och blir blixtförälskad. Först nu förstår hon vad riktig kärlek är. När han får en cancerdiagnos rasar hennes värld samman. Hon får rådet att avsluta relationen med honom, men Cate gör tvärtom och gifter sig med honom istället.

I rollerna: Marie-Louise Parker, Peter Gallagher, Bebe Neuwirth, Philip Bosco, Rebecca Luker. Regi: Brent Shields.