Midsommartårta

 
4 st tårtbottnar
 
  • 8 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk smör och 0,5 dl ströbröd till formen
  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft).
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn sockerkakssmet.
  5. Smörj och bröa en rund springform, ev. med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera så att sockerkakan är genombakt genom att sticka ner en provsticka eller kniv. Är den kladdig med obakt sockerkakssmet så får du baka lite till, förslagsvis 10 minuter.
  8. Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen och lägger på galler.
  9. Skär sockerkakan i två tårtbottnar med en ex. en lång brödkniv när den kallnat.
ingredienser:
 
2 dl koncentrerad flädersaft
2 dl mjölk
5 msk snabbmarsanspulver
2 dl rabarbersylt/marmelad
5 dl vispgrädde
500 gram jordgubbar
 

1. Gör tårtbottnarna låt kalla och dela så du får 4 bottnar.
2. Vispa ihop mjölk och snabbmarsanspulver, ställ den i kylen så den tjocknar.
3. Lägg en botten på ett fat, pensla på lite flädersaft.bred på lite sylt och lägg ytterligare en botten.
4. Bred på marsanen. Fortsätt att varva och lägg på en botten.
5.Bred på grädde och avsluta med gubbar.

Kommentarer :

#1: Robex Lundgren

läckert

Svar: Tack. Titta gärna på fler recept.
Positiva Jennie

skriven

Kommentera inlägget här :