Rabarberpaj med havregryn

Ingredienser

4-5 rabarber stjälkar (stora)

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde

1/2 dl sirap

1/2 tsk bakpulver

 

Beredning – gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Skölj rabarberstjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg rabarberskivorna i en ugnssäker form.

3. Smält smöret i en kastrull.

4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.

5. Häll smeten över rabarberskivorna.

6. Grädda rabarberpajen ugnen i ca 25 minuter.

 

Servering

Servera rabarberpajen ljummen med vaniljglass.

 

Tips!

1. Du kan byta ut rabarbern mot äpplen och göra en härlig och knäckig äppelpaj med havregryn.

2. Du kan även byta ut rabarbern mot t.ex. hallon eller blåbär.

 
 
 

 

Kommentera inlägget här :