Köttgryta

 
Högrev som har grillerats innan (se tidigare recept)
Många vitlökar
Rosmarin/ timjan
Cayennepeppar
 
Fräs vitlök, lök, morötter
Tillsätt spadet från stekningen och kalvfond
Strimla köttet och vänd ner låt koka på svag värme
Tillsätt wokgrönsaker
Spiskummin
Koriander
Fänkålsfrö
Vitpeppar
Salt
 
 

MIGRÄNFRI!

MIGRÄNFRI!! Får passa på och se hur länge det varar, igår gick det mellan 1-2 timmar så var det dags igen.
 
I morse ringde min assistans samordnare. När jag har migrän så orkar jag knappt prata. Han hade hittat en ny assistent som verkligen ville ha jobbet, eftersom en inte var lämplig att jobba här och blev avskedad med kort varsel.
Jag sa mm hur, gammal? bor? blir bra, hör av mig hejdå. Så hon ska gå bredvid på måndag. Intressant.
Från sängen har jag skött det mesta idag dvs assistenten var mina fingrar och ben. Hon sa: Det märks att du är på dåligt humör. Jag har aldrig sådana besvär. Ska vi byta gärna sa jag. Svaret blev nej tack! Detta har jag gjort idag.
 
Planerat lite
Gjort en lång lista på saker jag behöver till hemmet, sånt som är tråkigt att lägga pengar på.
Assistenten påminde mig om vilka rättigheter man har som anställd, så det blir att kontakta chefen inom kort och fråga varför han inte har informerat mig om det? Varför har jag inte kollat det? när jag vet vad alla andra anställda har rätt till??
Tvättat och dammsugit. Nimbus börjar vänja sig vid damsugaren efter tre år.
Postat assistenternas timlistor.
Läst då jag slagit vad om att hinna läsa ut den jag läser och börja på en ny, tills assistenten kommer tillbaka i morgon. Än så länge går det fin fint.
Letat recept, då bästa vännen dyker upp på lördag. Då ska vi enligt honom dricka kaffe och snusa. Jag drog till med att jag lagar mat och bakar något gott, då jag verken dricker kaffe eller snusar, jag luktar bara. Det luktar gott men smakar desto sämre.
 
Nu ska jag lägga upp lite recept och bilder här, sen återvända till boken.

Onsdag - Per Moberg på tal

En lugn dag, tvättat, planerat, lagat mat bild kommer senare. Nu letar jag recept. Hittade ett på vildsvinsrullader intressant.
Jag och assistenten kom på en lysande ide. Hon sa Jennie varför söker inte du till Sveriges mästerkock? så har du assistent med som utför det och du säger hur vi ska göra Hm intressant sa jag vad grundar du det på. Du har ett intellekt som heter duga och du kan väldigt mycket.
Tack sa jag, Kommer Moberg så säger jag tvätta händerna, sätt upp håret och inga fingrar i min mat!
Assistenten tyckte vi skulle skriva ett mail till honom  för att visa att det finns människor som sitter ner som kan laga mat och att han är välkommen hit till mitt lilla kök, men sa hon han dissar din mat för mycket smak och enkel.
Mitt svar varför krångla till det!!
 
Vi får se vad som hände med den saken...
 
Nu är det dags för mat råkost omelett.Blir tv och bok resten av dagen.