4 port.
Avocado
Chilibites
Citron
Fetaost
Mathavre
Mynta
Rödlök
Vattenmelon
Grönsaksbuljong
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlöksklyfta
Vitvinsvinäger
1. Koka 3 dl mathavre enligt anvisning på förpackningen och tillsätt 1 tärning grönsaksbuljong. Häll av och låt svalna.
2. Skala och skär vattenmelon efter tycke i stora tärningar. Lägg i en salladsskål.
3. Smaksätt mathavren med skal från 1 citron,1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, salt.
4. Avokadodressing: Mixa 1 avocado och tillsätt saft ffrån citronen, 1½ dl vatten, ½ tsk salt och svartpeppar. Mixa den slät.
5. Stek 1 förp. chilibites i olivolja 3-4 minuter.
6. Blanda alla ingredienser, 150 gram fetaost, lägg ej i all melon utan endast det du vill ha/portion, annars blir salladen förstörd.
Jag glömde fota men jag kommer göra det receptet en annan gång.