Chevre Chaud med honungsvinägrett ungrostade betor och krutonger

4 port.
 
Chevreost
Ciabatta
Rödbetor
Salladsmix
Små linser
Valnötter
Honung
Olivolja
Salt
Timjan
Vitvinsvinäger
 
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skrubba och klyfta 500 g rödbetor och lägg i en smord form. Ringla över olivolja och strö över salt. Rosta i övre delen av ungen i 20-25 minuter eller till betorna är mjuka.
3. Krutonger: Skär en förpackning ciabatta horisontellt till 4 lika stora skivor. Skär tre stycken av skivorna i tärningar. Stek dem knapriga i olivolja.
4. Chevreost: Lägg i pkt ost på den sparade brödskivan. Ringla på honung och strö över torkad timjan. Lägg den i en form och ställ åt sidan.
5. Honungsvinägrett: Blanda 1½ msk olivolja, 2 msk honung 1½ msk vitvinsvinäger, ½ tsk timjan, salt, svartpeppar i en salladsskål.
6. Blanda ner 1 förp linser (sköljda och avrunna) betor och 1 förpackning salladsmix i skålen.
7. Gratinera osten högst upp i ugnen 3-4 min eller till önskad färg.
8. Strö 1 påse valnötter över salladen och servera med krutonger och osten.
 

Kommentera inlägget här :