Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok/nudlar!

INGREDIENSER:
Biffar:
0,5 lime (rivet skal)
2 salladslökar
300 g torsk 
0,5 tsk sambal oelek
0,5 msk riven ingefära
0,5 tsk salt
1 ägg
1 tsk rapsolja

Grönsakswok:
0,5 förp äggnudlar
0,25 solovitlök
0,5 broccoli
0,5 röd paprika
1 tsk rapsolja
1,5 msk sweet chili
0,5 lime (pressad)
0,25-0,5 msk fisksås

Mangosås:
1 dl turkisk yoghurt 10%
1 msk mango chutney

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda yoghurt med mango chutney, ställ kallt till servering.
2. Gör biffarna: Riv limeskal. Finhacka salladslök. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, sambal, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.
3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
4. Finhacka vitlök. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja och fräs vitlök, broccoli och paprika. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.
5. Servera fiskbiffarna med grönsakerna och mangosåsen.

Tips.
Istället för mango chutney så hackar man vanlig mango, med lite chiliflakes och salt/peppar. Och istället för fisksås så tog jag fiskspas som jag sparade ifrån fisken.

Koriander är jättegott i woken, så toppa gärna med det. Blanda i färsk eller frusen mango i såsen.

 

 

Kommentera inlägget här :